Om Banedanmark

Banen sover aldrig

Hver dag begynder hundredtusindvis af danskere deres dag i toget for at komme frem til deres arbejde. På samme måde slutter de dagen i et tog for at komme hjem igen til familie, venner eller fritidsaktiviteter. 

En velfungerende kollektiv transport er afgørende for, at mennesker smidigt kan komme fra sted til sted. Jernbanen spiller en væsentlig rolle, og med en jernbane i god form sørger vi hver dag for, at folk kan komme frem, og at samfundet kan hænge sammen. Derfor gør vi hver dag og nat, hvad vi kan for at gøre jernbanen lidt bedre i dag, end den var i går. Så når dagen er ved at være slut for nogle, er den først lige begyndt for nogle af os andre.

Uanset om vi rykker ud i sporet, sidder ved et skrivebord eller styrer trafikafviklingen, er vi altid klar og altid i gang. Alt, hvad vi gør, gør vi, for at passagererne hver dag kan tage toget om morgenen og hjem igen om aftenen. Vi ejer og driver jernbanen i Danmark, og vi tager ansvar for den. Hver dag. I dag. I morgen. Og i fremtiden.

Jernbanen er mere end skinner og sveller

Vi har ansvaret for den danske jernbane. Det betyder, at det er os, der styrer togtrafikken og informerer om den på skærme og højttalere på stationerne på fjernbanen.

Vi vedligeholder banen og udfører milliardstore jernbaneprojekter, der til sammen er med til at forme fremtidens jernbane.

Læs om vores projekter her. 

Vi har ansvaret for jernbanen

Vi er en styrelse under Transport- og Boligministeriet med over 2.000 medarbejdere. Vores hovedkontor ligger på Carsten Niebuhrs Gade 43 i København, men vi har dygtige og dedikerede medarbejdere i hele Danmark.

Se, hvor vi bor.

udvalgte historier

banedanmark i tal

300
projekter
Årligt
5
mia. kr.
Omsætter projekterne for
365
dage om året
24 timer i døgnet