Trafikinformation

Her kan du finde information om kommende større sporarbejder, der vil påvirke togtrafikken i de kommende måneder.  

Banedanmark bygger i disse år en ny, grøn og attraktiv jernbane til nye, moderne eltog, mens vi samtidig holder den gamle jernbane kørende. Det gør vi ved at vedligeholde og opgradere eksisterende strækninger, mens vi samtidig udruller nye signaler, elektrificerer og bygger en helt ny jernbane til Europa.  

Vi planlægger altid de mange projekter, så de generer togtrafikken så lidt som muligt. Nogen gange er det dog nødvendigt at spærre sporet for at kunne gennemføre de mange projekter og bygge jernbanen bedre. Når det er tilfældet, bestræber vi os altid på at informere om det i god tid. 

Udover større sporarbejder gennemfører Banedanmark desuden løbende vedligehold og fornyelse af jernbanen året rundt, samt indimellem akut sporarbejde med kort varsel. Dette arbejde foregår oftest om natten for at påvirke togpassagerer og evt. øvrige trafikanter mindst muligt. Nogle gange vil det dog være nødvendigt også at tage dag- og aftentimer i brug.  

Det er derfor altid en god idé at tjekke din rejse på Rejseplanen, der løbende opdateres med ændringer.  

Igangværende større sporarbejder

I løbet af efteråret 2021 afslutter Banedanmark første fase af opgraderingen af Ringsted Femern banen mellem Ringsted og Nykøbing Falster.

Opgraderingen betyder bl.a. at strækningen mellem Ringsted og Næstved er blevet elektrificeret, så DSB kan indsætte klimavenlige el-tog senere på året. 
Til 
december kan det nye signalsystem desuden tages i brug på strækningen mellem Mogenstrup og Nykøbing Falster. Det nye signalsystem vil,  sammen med et nyt dobbeltspor på Falster, give mulighed for flere og hurtigere tog til gavn for passagerer og pendlere.
Læs mere om opgraderingen af Ringsted-Femern banen

I den kommende måneder lægger Banedanmark sidste hånd på opgraderingerne på Sydbanen.  Derfor kører togene på Sydbanen efter en ændret plan. 
Læs mere om ændringerne hos DSB

Husk også, at du kan planlægge din rejse på Rejseplanen. 

 

Hvad: Sporarbejde
Hvorfor: Sporombygning på Slagelse Station
Hvornår: Efteråret 2021

Som et led i opgraderingen af strækningen mellem Ringsted og Korsør gennemfører Banedanmark en større sporombygning på Slagelse Station. Arbejdet har til formål at sikre en smidigere trafikafvikling og bedre punktlighed, samt hurtigere passage gennem stationen for gennemkørende tog. 

Læs mere:
Slagelse Station gøres klar til fremtidens togtrafik (Pressemeddelelse)

Sporombygning på Slagelse Station

Arbejdet på Slagelse Station giver i perioder ændringer i togdriften.  
Læs mere om ændringerne på DSB's hjemmeside.

Husk også at du kan planlægge din rejse på Rejseplanen

Hvor: Fredericia-Aarhus
Hvad: Forberedende bro-arbejder til elektrificeringen
Hvornår: Oktober 2021

Banedanmark er i disse år i gang med at forberede strækningen mellem Fredericia og Aarhus til elektrificeringen. Som en del af det forberedende arbejde skal skabes plads til kørestrømsanlæg under broer og viadukter, der mange steder er for lave. Nogen steder skal broer derfor hæves, andre steder sænkes sporet under broen, og nogle steder rives broer helt ned og erstattes med nye. 

Læs mere om Banedanmarks arbejde med at elektrificere jernbanen. 

Broarbejdet er planlagt, så det forstyrrer togdriften så lidt som muligt, men kan dog påvirke togtrafikken i kortere perioder. 

Læs mere om ændringerne på DSB's hjemmeside.

Husk også, at det er muligt at planlægge rejsen på Rejseplanen.

 

Se, hvordan togene kører på alle stationer på fjernbanen og s-banen

nyheder om sporarbejderne på banen

 banens aktuelle projekter

Planlægning og kontakt

Andre nyheder om trafikinformation