Techfirma vinder Banedanmarks crowdsourcing challenge

I skarp konkurrence med 20 andre deltagere har schweiziske SCS vundet førstepræmien i Banedanmarks internationale udfordring af digitale specialister.

 

Udfordringen gik ud på at finde en intelligent, automatiseret måde at gøre Banedanmarks mere end 10.000 tegninger med ledningsoplysninger tilgængelige digitalt. Ved at gøre ledningsoplysningerne digitalt tilgængelige kan man bedre undgå, at ledninger langs banen bliver gravet over. Det er med til at sikre flere tog til tiden.

 

Udfordringen blev lanceret som en crowdsourcing challenge, hvor forsknings- og uddannelsesmiljøer og etablerede digitale virksomheder kunne byde ind på, hvordan hele eller dele af opgaven kan løses digitalt.

 

Kåringen foregik i en finale, hvor tech-specialister fra Danmark, Sverige og Schweiz præsenterede deres forslag for en jury med eksperter i kunstig intelligens, kortspecialister og ledningsejere.

 

Direktør for Infrastruktur i Banedanmark, Randi Skogstad, peger på flere årsager til, at netop SCS kunne trække sig sejrrigt ud af den digitale udfordring: ”I Banedanmark arbejder vi målrettet på at finde innovative, digitale løsninger. Forslaget fra SCS var meget velgennemtænkt og viste forståelse for de særlige forhold, der gør sig gældende for Banedanmarks ledningstegninger, der jo er meget forskellige og er lavet over en lang tidsperiode. Alt i alt var det den mest innovative ide.”

 

Førstepladsen bliver præmieret med 50.000 kr. På anden- og tredjepladsen fulgte Geoinfo & Desupervised og NIRAS.

 

Det er ikke kun Banedanmark, der får glæde af en digital løsning på problemet. Opgaven med at digitalisere ledningsinformationer udspringer af den opdaterede lov om ledningsejerregisteret, som betyder, at alle ledningsejere skal digitalisere deres ledningsinformationer. Det betyder også, at der er et stort marked for løsninger, fordi store ledningsejere som Københavns Kommune, Vejdirektoratet og TDC står med den samme udfordring som Banedanmark.

 

De idéer, som Banedanmark har fået ud af konkurrencen, forventes at danne grundlag for et kommende udbud.

 

Det er stadig muligt at se udfordringen og de indkomne forslag på Banedanmark - Digitalisering af ledningstegninger | challenges.dk

 

Mere information hos Banedanmarks pressevagt på 8234 1313.