Se, hvornår toget kører direkte på din mobil

En ny app til togpassagerer giver et nemt og hurtigt overblik over togafgange fra landets stationer. Din Station-appen er udviklet af Den Fælles Trafikinformation mellem Banedanmark og DSB for at gøre det nemmere at tage toget og finde plads.

Efter flere ugers begrænset togdrift på grund af corona er togtrafikken på vej tilbage til den normale køreplan. Banedanmark og DSB lancerer nu en app, der gør det nemmere at være passager.

Appen Din Station viser togafgange i realtid. Ud over at give et hurtigt overblik over, hvornår og fra hvilket spor toget kører, kan passagererne se vognnumre, så det er nemt at stige ind i den rigtige vogn og finde sin plads. Det er også muligt at se, hvor f.eks. cykelvogne eller vogne med lav indstigning er placeret i toget.

”Det er vigtigt, at vi tænker i nye digitale løsninger for at kunne give de mange passagerer, som hver dag benytter sig af toget, en endnu bedre rejseoplevelse. Derfor er jeg utroligt glad for, at DSB og Banedanmark nu sammen lancerer en app, som kan gøre det endnu lettere at danne sig et overblik over blandt andet togafgange i realtid, så man som passager har alle informationer lige ved hånden,” siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

”I disse tider, hvor det er vigtigt, at vi husker at holde afstand til hinanden, er den nye app også et godt værktøj, da den kan gøre det nemmere for passagererne at finde den rette togvogn uden at skulle gå gennem hele toget for at finde sin plads. Jeg håber, at vi vil komme til at se flere tiltag, der på samme vis kan hjælpe de mennesker, som skal rejse med kollektiv trafik, med at holde afstand og herved undgå smittespredning af coronavirus.”

Appen vil også være til glæde for passagerer, der skal tage toget fra en af de stationer, hvor der ikke er afgangsskærme. Med appen på mobilen har man nu en virtuel afgangsskærm lige ved hånden.

I appen kan du gemme dine togstationer som favoritter, og den finder hurtigt din nærmeste station til dig. Appen viser information fra alle stationer med fjern- og regionaltog og fra DSB's S-togsstationer.

Appen er udviklet på baggrund af erfaringer og ønsker fra brugerne af hjemmesiden dinstation.dk og har fået fine tilbagemeldinger fra de passagerer, der har været med til at teste appen.

Appen kan findes i App Store og Google Play og er gratis.

Husk, fortsat at vise hensyn og passe på hinanden, når du benytter den offentlige transport. Rigtig god rejse.

Læs mere om appen