Banedanmark indtager nyt domicil på Kalvebod Brygge

I 17 år har Banedanmark haft sit hovedkontor på Amerika Plads på Østerbro, som førhen var Nordisk Fjers hovedkontor. Men om få uger flytter Banedanmark ind et nybygget domicil på Kalvebod Brygge sammen med fire andre styrelser.

Fremover vil Banedanmarks hovedkontor være samlet med Vejdirektoratet, Bygningsstyrelsen, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Energistyrelsen. Banedanmarks medarbejdere kommer til at sidde i de to tårne (C og D) som vender ud mod vejen og Fisketorvet.

Over to weekender vil 1.200 Banedanmark ansatte flytte fra Østerbro til Kalvebod Brygge. Dermed vil de også være tættere på nogle af deres andre kollegaer fra Banedanmark. Den nærmeste nabo er Trafiktårn Øst, hvor dele af Banedanmarks trafikdivision sidder. Heriblandt dem, som styrer trafikken på S-tog og om nogle få år også dem, der styrer fjernbanen i det østlige Danmark. Ligeledes vil afstanden til Banedanmarks tekniske medarbejdere i Vasbygade blive væsentligt reduceret.

Derudover er der planlagt et nyt domicil i Ringsted, hvor 350 Banedanmark ansatte skal arbejde. Det står færdig i år 2020.

Banedanmarks nye adresse pr. 26/11 bliver:

Carsten Niebuhrs Gade 43 

1577 København