Togtrafikken på vej tilbage til normalen

I takt med at samfundet gradvist genåbner, vender hverdagen også tilbage på skinnerne efter mange uger med søndagskøreplan.

Corona-krisen, hjemmearbejde og opfordringer til at undgå den kollektive trafik i myldretiden har fået passagertallet til at styrtdykke i togene. Men nu, hvor samfundet er på vej mod en gradvis, kontrolleret genåbning, er det vigtigt, at der også kommer gang i hjulene på skinnerne. Derfor vender trafikselskaberne gradvist tilbage til den normale køreplan.

I Banedanmark, hvor man har ansvar for at planlægge og styre togtrafikken, ser man frem til flere tog på skinnerne:

”Det er vigtigt, at togdriften understøtter den gradvise genåbning af samfundet, og derfor har vi i Banedanmark holdt os parate, så vi - i samarbejde med jernbanevirksomhederne - kan normalisere togdriften med kort varsel. Vi glæder os til at få mere gang i hjulene på skinnerne, og både vi og jernbanevirksomhederne har naturligvis stadig fokus på, at normaliseringen af togdriften sker på en forsvarlig måde med fuld hensyntagen til de sundhedsmæssige retningslinjer for både passagerer og personale,” siger Peter Svendsen, Trafikdirektør i Banedanmark.

Arriva og Nordjyllands Trafikselskab kører allerede som normalt igen, og det samme gælder DSB’s Intercity-tog mellem landsdelene. Regionaltogstrafikken og S-tog i Hovedstadsområdet kører næsten som normalt, dog med enkelte ændringer. Togtrafikken ml. Danmark og Sverige og ved den tyske grænse kører fortsat efter en ændret plan pga. grænsekontrollen.

Det er fortsat en god idé at holde sig opdateret på Rejseplanen.