Der er plads til flere i toget, men husk stadig at passe på hinanden

Mange mennesker er i denne tid på vej på sommerferie – også med den kollektive trafik, hvor det fortsat er vigtigt at holde afstand og passe på hinanden.

Sommerferien står for døren, og på grund af Corona-krisen ventes mange danskere at holde ferie inden for landets grænser i år. Det mærkes tydeligt på vejene, mens der til gengæld stadig er god plads i den kollektive trafik. Corona-krisen har fået passagertallet til at styrtdykke, men med genåbningen af samfundet er der kommet flere i den kollektive trafik, der dog endnu ikke er tilbage til normalen. I Banedanmark glæder vi os over, at passagererne er på vej tilbage. 

”Vi har holdt togene kørende i hele Corona-perioden og er glade for at se, at der nu kommer flere og flere passagerer i togene igen. Vi håber, at mange vil vælge toget, det klimavenlige alternativ til trængslen på vejene. Det er dog stadig vigtigt at huske på at passe på hinanden. Vi opfordrer derfor til, at vi alle sammen holder os opdaterede på retningslinjerne, følger dem og passer på hinanden. Det gælder både på skinnerne og naturligvis også i de togbusser, som bliver en del af rejsen på visse strækninger denne sommer” siger Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark. 

Denne sommer har ekstra mange fået mulighed for at udforske Danmark med den kollektive trafik. De 50.000 rejsepas, der giver mulighed for at rejse ubegrænset med kollektiv trafik i hele landet, blev nemlig udsolgt på få dage.  

Sporarbejder har været planlagt i flere år 

Hvis du er en af dem, der har planlagt at tage toget ud i sommerlandet, så er det dog en god idé at planlægge rejsen på Rejseplanen.  

Banedanmark gennemfører i disse år et historisk stort løft af den danske jernbane. I løbet af sommeren gennemfører Banedanmark en række store og nødvendige sporarbejder, der er et led i den store udvikling og modernisering af jernbanen.  

Større sporarbejder foretages normalt i ferieperioderne, hvor der er færrest passagerer, der benytter togene. Det gælder også i år. Sporarbejderne er planlagt mange måneder i forvejen og har afgørende betydning for fremdriften i Banedanmarks store arbejde med at forny og udvikle jernbanen.  

Se oversigten over de større arbejder Banedanmark udfører i hele 2020