Infrastruktur

Vi er den del af Banedanmark, der sørger for, at jernbanen er i god stand. Og god stand betyder mange ting. Vi holder øje med banens tilstand, kører ultralydskørsel på skinnerne og tjekker op på jernbanen døgnet rundt. Vi har også ansvaret for normer og regler inden for jernbanesikkerhed og teknisk dokumentation.

Banen sover aldrig
Vores medarbejderskare spænder vidt – lige fra banebisser til banenørder. Banebisserne er dem af os, du måske møder i vores orange tøj, når vi svejser om natten, smører sporskifter eller tjekker banens tilstand.

Vi digitaliserer jernbanen
Nørderne er vores ypperste jernbanespecialister. Vi forsker i teknologier til at optimere jernbanen og jernbanedriften. Blandt andet ser vi på den smarteste form for sporskiftevarme, vedligeholdelsesmodeller og ultralydsscanninger af banen og vi arbejder med 3D-laserscanninger og Machine Learning for at blive bedre til at forudsige, hvornår komponenter skal udskiftes.

Vi ved alt om jernbanen
Vi laver ikke det hele selv. Vi udbyder meget af arbejdet med vedligehold af banen til underleverandører, som er specialister inden for deres felt. Vores Contract Managers sørger for, at vi har styr på underleverandørerne og får lavet gode udbud af vedligehold. Og vores mange faglige eksperter ved alt om jernbanen og holder øje med, at den er i god stand.

Infrastruktur ledes af infrastrukturdirektør Claus Hincke.