Sammen fejrede vi vores allesammens Lillebæltsbro

Dagen blev markeret med folkefest midt på broen i samarbejde med Fredericia og Middelfart Kommuner og Bridgewalking Lillebælt. Tusindvis borgere fra Fredericia og Middelfart og en del kolleger fra Banedanmark var mødt op for at fejre dagen, som samtidig markerede starten på en hel jubilæumsuge arrangeret af de to brokommuner.
Fødselsdagsparader bandt sløjfe på dagen
På vejbanen, der i dagens anledning var lukket for biltrafikken, kunne borgerne brede sig ud over vejbanen under festlighederne – præcis som ved indvielsen i 1935, hvor Kong Christian X og statsminister Thorvald Stauning deltog. To fødselsdagsparader anført af borgmestrene fra hver sin side af broen mødtes på midten, hvor direktør for Teknik og Udførelse i Banedanmark, Claus Hincke, bandt sløjfe på et bånd lavet af lokale skoleelever – et symbol på den samhørighed, broen har skabt gennem 90 år.
Broen er stadig i god form
Lillebæltsbroen tog sig smukt ud i det gode forårsvejr, men den er også underlagt en nøje planlagt vedligeholdelsesplan, som kolleger fra Banedanmark arbejder efter året rundt. Det er nemlig ikke en helt enkel opgave at vedligeholde ca. 300.000 ton beton og stål fra 1935, så jernbanen fortsat kan fungere effektivt over bæltet.“Selvom broen oprindeligt blev bygget med fortidens metoder, vedligeholdes den i dag efter nutidens krav til sikkerhed og kvalitet – og med den rette indsats kan broen sagtens holde i 90 år mere,” fortæller Svend Erik Gaardmand, broingeniør i Banedanmark.

Sammen fejrede vi vores allesammens Lillebæltsbro
I lørdags blev de danske broers “Grand Old Lady” fejret med en stor fødselsdagsfest. I 90 år har Lillebæltsbroen nemlig bundet Danmark sammen og sikret, at mere end 70.000 tog med passagerer og gods årligt har kunnet passere bæltet og nå hurtigt frem til deres destinationer.

Allersidste hånd på det nye signalsystem i Syd- og Sønderjylland
Banedanmark er i fuld gang med de sidste installationer til det nye digitale signalsystem ved Tønder og Bramming.

Højsæson for sporarbejder
Påsken betyder som altid travle dage på Banedanmarks mange anlægsprojekter. I fridagene er der færre passagerer i togene og derfor flere folk, der arbejder i sporet.

Ny rytme i arbejdslivet: Fra trækbasunist til trafikleder
Da coronapandemien i en periode satte en stopper for koncertoplevelser, traf Nichlaes Kure Ettrup, professionel musiker, en beslutning om at skifte spor. Han er netop blevet færdiguddannet som trafikleder – men trækbasunen er ikke lagt helt væk.