Lasse, trafikleder i Banedanmark

For Lasse Dvoracek var det blandingen af dynamiske arbejdsdage og et stort udviklingspotentiale, der fik ham til at søge jobbet som trafikleder i Banedanmark for halvandet års tid siden. 

"Her er gode muligheder for udvikling, fordi organisationen er så stor.

Inden Lasse Dvoracek blev trafikleder, arbejdede han som brandmand og pædagogmedhjælper. To job, hvor man bestemt ikke sidder stille eller foran en skærm. Og selvom Lasse har svært ved at sidde stille, vægtede noget andet højere i hans arbejdsliv. 

Nemlig at der skulle være mulighed for at udvikle sig. Så da Lasse så stillingen som trafikleder, 
kiggede han i høj grad på Banedanmark som helhed. 

"Jeg ville finde et sted, hvor dagene og opgaverne var forskellige og dynamiske, og hvor jeg kunne udvikle mig og tage ansvar,”  fortæller Lasse, som har arbejdet som trafikleder på S-banen i Trafiktårn Øst’s 7. sal i halvandet år.

Banens trafikale hjerte
Som trafikleder er man en del af banens trafikale hjerne. Vi ser dem aldrig, men de styrer togtrafikken sikkert og præcist. Og opstår der problemer i togtrafikken, er det trafiklederne, der hurtigt skal gribe ind og træffe de vigtige beslutninger, som sikrer, at togene kører sikkert og til tiden og med høj sikkerhed.

Derfor kan tempoet i ens arbejdsdag som trafikleder gå fra nul til 100 på et splitsekund, fortæller Lasse. I de situationer skal man holde pulsen nede og bevare overblikket – evner som Lasse i høj grad har med i bagagen som både brandmand og pædagogmedhjælper. 

”Ligesom trafiklederne skal man som brandmand bevare roen. Som brandmand på et skadested, hvor der er brand og fare på færde, løber man ikke rundt. Man går rundt. Det er med til at holde ro. Så selvom det går stærkt, skal man tage det stille og roligt, for ellers mister man overblikket,” forklarer Lasse.

Uddan dig til trafikleder i Banedanmark

""

Vi søger trafikledere

Vær med til at styre togtrafikken, så tusindvis af mennesker hver dag kommer frem med en klimavenlig transport.

Bliv trafikleder