Holbæk-Kalundborg

Banedanmark fornyer jernbanen mellem Holbæk og Kalundborg og gør klar til, at man om nogle år kan køre med klimavenlige eltog.

Banedanmark er i gang med at gøre jernbanen mellem Holbæk og Kalundborg klar til den kommende elektrificering, så man om nogle år kan køre med klimavenlige eltog.


Elektrificeringen af Nordvestbanen fortsætter i årene fremover. Det er strækningen mellem Holbæk og Kalundborg, som nu gøres klar til fremtidens klimavenlige eltog. Efter planen indsættes eltogene i slutningen af 2027.

Hvad har vi lavet indtil videre?

I foråret 2022 fornyede vi spor og udførte fornyelsesarbejder på Kalundborg Station. Samtidig har vi ombygget broer til den kommende elektrificering, da nogle af de eksisterende broer var for lave til det kommende køreledningsanlæg. 

Hvorfor?

Elektrificeringen af jernbanen giver mulighed for at køre med miljøvenlige eltog, der giver mindre støj langs banen. Det er dette arbejde, vi  er gået i gang med i 2022 og kan høste frugten af om nogle år.

For dig som nabo

Når Banedanmark elektrificerer vil arbejdet foregå i aften- og nattetimerne. I forbindelse med arbejdet vil du kunne opleve støj og vibrationer fra skinnekørende entreprenørmaskiner, og du kan også opleve mere tung trafik til og fra vores logistikpladser. 

Kontakt:

Du kan kontakte os om projektet på mail: holbaek-kalundborg@bane.dk

 

Nyt fra projektet