Togtrafikken indstilles på flere strækninger på Sjælland

Udfordringer med signalsystemet på Sjælland påvirker togtrafikken på Sjælland indtil i morgen tidlig.

Udfordringer med signalsystemet på Sjælland kommer til at påvirke togtrafikken på Sjælland indtil i morgen tidlig.

I begyndelsen af april tog Banedanmark det nye digitale signalsystem i brug på strækningen København-Køge Nord-Ringsted. Samtidig blev systemet opdateret på strækningerne Roskilde-Køge-Næstved og Næstved-Nykøbing Falster, der allerede kører på det nye digitale signalsystem. 

Siden da har Banedanmark desværre kunnet konstatere en række fejl i det nye system, der har påvirket togtrafikken. Derfor har man nu besluttet at indstille togtrafikken på de berørte strækninger resten af døgnet. Janus Steen Møller, direktør for Signalsystemer, siger: 

”Når vi tager signalsystemet i brug på en ny strækning, vil der altid være en indkøringsperiode, hvor der kan opstå problemer. Lige nu oplever vi desværre flere forskellige fejl, der påvirker stabiliteten i signalsystemet. For at Alstom, som har leveret systemet, kan komme til bunds i problemet, har vi derfor besluttet at indstille driften på de berørte strækninger resten af døgnet, mens vi arbejder på at rette fejlene.”

Det betyder, at der vil være ændringer i togtrafikken mellem København-Køge Nord-Ringsted, på Lille Syd fra Roskilde til Næstved og mellem Næstved og Nykøbing Falster. 

DSB og Lokaltog indsætter togbusser på de berørte strækninger, og passagerne opfordres til at holde øje med skærmene på stationen ligesom Rejseplanen opdateres løbende.  

S-togstrafikken kører normalt, og landsdelstrafikken opretholdes, da tog på Ny Bane mellem København og Ringsted omlægges til gammel bane via Roskilde.

Leverandøren arbejder på højtryk
Alstom arbejder på at finde og løse fejlen, og i Banedanmark har man forberedt sig godt på fejl i indkøringsperioden. Janus Steen Møller, direktør for Signalsystemer, siger: 

”Vi har i samarbejde med leverandøren et stort hold, der er klar til at rykke ind, når der opstår fejl, og lige nu arbejder holdet på højtryk for at finde og rette de fejl, der er årsagen til at systemet er ustabilt.”

Det er Banedanmarks forventning, at togtrafikken vil kunne genoptages tirsdag. Der vil komme en status på Banedanmarks Twitter senere på dagen.