Ny økonomidirektør til Banedanmark

Anne Hougaard Olesen er pr. 1.4 ansat som økonomidirektør i Banedanmark. Hun kommer fra en stilling som vicedirektør for økonomi samme sted og har de seneste fem år stået i spidsen for en omfattende transformation af Banedanmarks økonomistyring.

Banedanmark er i fuld gang med at digitalisere og transformere den danske jernbane, mens der kører tog på den. Det stiller høje krav til både økonomi, it, indkøb og planlægning, som Anne Hougaard Olesen nu bliver direktør for.

”Anne er en meget dreven og kompetent leder. Hun er også en virkelig dygtig økonom. Hun har løbende påtaget sig mere og større ansvar, og blev derfor også forfremmet fra områdechef til vicedirektør. Jeg er glad for, at hun vil fortsætte det gode arbejde i en ny og mere ansvarsfuld rolle. Gennem de seneste fem år har hun udviklet og sikret driften af vores økonomiafdeling. Det er sket i en tid med tiltagende opgaver og udfordringer, som hun har været med til at løse på bedste vis,” siger administrerende direktør Hakon Iversen.

Opgaverne i Økonomi & Planlægning spænder vidt lige fra økonomistyring, samfundsøkonomiske analyser og beslutningsoplæg over leverandørstyring, udbud, digitalisering, jura og indkøb.

”Det var et stærkt ansøgerfelt, og valget faldt på Anne, fordi hun med sin brede erfaring, viden om Banedanmark og allerede synligt opnåede resultater er den helt rette. Jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med Anne i hendes nye rolle,” siger Hakon Iversen.

Som direktør for Økonomi & Planlægning får Anne Hougaard Olesen ansvaret for 270 medarbejdere og bliver del af Banedanmarks direktion.

“Vi er allerede i fuld gang med at digitalisere, optimere og drive de mange vigtige opgaver, vi har ansvaret for. Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet med at drive udviklingen af Banedanmarks økonomi, indkøb, it og planlægning, fordi det også understøtter den udvikling, Banedanmark og jernbanen er i fuld gang med i disse år,” siger Anne Hougaard Olesen.

Anne er uddannet cand.oecon. og har senest været vicedirektør og områdechef i Banedanmark. Hun er 42 år og mor til tre.