Ny Thistedvej åbner for trafik

Den nye Thistedvej er nu åben for trafik henover den kommende bane til Aalborg Lufthavn.
Med byggeriet af den nye bane til Aalborg Lufthavn er vi godt i gang med at forbedre den kollektive transport i Aalborg-området. Mandag den 2. december 2019 nåede Banedanmark endnu en milepæl i byggeriet af den nye lufthavnsbane. Det skete da den nye Thistedvej nord for Lindholm åbnede for trafik henover den kommende bane.
 
Trafikken på Thistedvej nord for Lindholm har siden foråret 2019 været omlagt for at skabe plads til byggeriet af en ny vejbro, der skal føre den nye Thistedvej over den kommende jernbane til Aalborg Lufthavn. Mandag formiddag den 2. december kunne de første trafikanter køre over den nye vejbro. 

“Vi er klar over, at Thistedvej er en vigtig indfaldsvej til Aalborg, så derfor er vi meget tilfredse med, at vi nu igen kan åbne vejen til glæde for de mange trafikanter, der dagligt benytter vejen til og fra Aalborg”, fortæller Banedanmarks projektleder Helene Hundstrup Granhøj.

Ombygningen af Thistedvej har krævet solid planlægning for at minimere de trafikale gener fra arbejdet. For at kunne opretholde trafikken, har vi, før byggeriet af den nye vejbro gik i gang, etableret en midlertidig vej ved siden af Thistedvej. På den måde har vi ledt trafikken udenom vores arbejdsområde, mens vi har haft plads til at bygge den nye bro over jernbanen.

I 2020 bygger vi jernbanen

Ved udgangen af 2019 vil konstruktioner som broer og jernbanedæmninger stå færdige. Det betyder, at vi fra 2020 indleder arbejdet med at opbygge sporkasse og spor samt den nye station med perroner ved Aalborg Lufthavn. Byggeriet er endnu et skridt på vej mod fremtidens jernbane. 

Trafikale fordele når vi er færdige

Aalborg Lufthavn er den tredjestørste i Danmark, og med den nye bane vil den få direkte forbindelser til hovedjernbanenettet via Aalborg og Aarhus. Den ny lufthavnsbane vil blive en attraktiv forbindelse for mange forretnings-, charter- og fritidsrejsende fra en stor del af det nordlige Jylland. 
Vi forventer, at den nye bane til Aalborg Lufthavn er klar til indvielse ved udgangen af 2020.

Læs mere om den nye bane til Aalborg Lufthavn