Nu kører togene igen mellem Aalborg og Brønderslev

Togene kører fra i dag, den 21. september, efter længere tids sporarbejde, hvor der er blevet etableret et nyt dobbeltspor nord for Lindholm Station.

 

Banedanmark har i løbet af sommeren og det tidlige efterår arbejdet på højtryk for at få det nye dobbeltspor nord for Lindholm klar.

 

Dobbeltsporet er på knap 800 meter og giver bedre muligheder for, at tog kan krydse hinanden på strækningen. Det betjener togtrafikken mellem Lindholm og Hjørring og fra december også den nye bane til Aalborg Lufthavn.

 

”Vi er rigtig glade for at togene i dag er tilbage.  Vi ved, at mange, både naboer og togpassagerer, har været berørt af vores arbejder ved Lindholm, og at vi har måtte trække på folks tålmodighed,” siger Lars Blædel Riemann, områdechef i Banedanmark.

 

Med dobbeltsporet, med Ny bane til Aalborg Lufthavn og med det nye dobbeltspor ved Hjørring, der åbner i 2024, bliver mulighederne for at køre flere tog i Vendsyssel løbende forbedret.

 

”Nu ser vi frem til den næste milepæl, hvor vi indvier den nye lufthavnsbane til Aalborg Lufthavn i december. Det nye dobbeltspor og den kommende lufthavnsbane vil give den kollektive transport i området et løft. Et løft, der begyndte, da vi i 2018 tog det nye signalsystem mellem Lindholm og Frederikshavn i brug, og som fortsætter frem til 2024, hvor vi etablerer dobbeltspor ved Hjørring,” siger Lars Blædel Riemann.

 

800 meter dobbeltspor

Jernbanestrækningen mellem Aalborg og Brønderslev var spærret i perioden 10. juli – 21. september. Den primære opgave var at anlægge 800 meters dobbeltspor mellem Lindholm Station og Søndergårdsvej. Der var indsat togbusser, mens arbejdet stod på.

 

Yderligere informationer

For yderligere informationer kan journalister kontakte Banedanmark presse på telefon 8234 1313 eller på mail: presse@bane.dk