Kulturnatten: Banedanmark bag kulisserne

   
Ved du hvordan togtrafikken styres ind og ud af Københavns Hovedbanegård? Har du nogensinde set, hvordan S-togene styres fra Trafiktårnet? Og har du lyst til at slutte din dag af med et glas bobler i 9. sals højde med udsigt over hele København? Så kom til Banedanmarks arrangement på Kulturnatten!

Banen binder os sammen. Hver dag tager hundredtusindvis af danskere på tværs af landet toget for at komme på arbejde, på ferie eller frem til hinanden. Døgnet rundt kører der tog, og togtrafikken skal overvåges og styres. 24 timer i døgnet.
 
Hvordan det foregår, kan du få et lille indblik i til Banedanmarks to arrangementer på Kulturnatten fredag den 11. oktober, hvor vi stiller op med nogle af vores dygtige trafikledere i vores kontrolcenter i Trafiktårnet og i fjernstyringscentralen ved Københavns Hovedbanegård.
 
Martin Aaberg er en af de trafikledere, der glæder sig til at vise sin arbejdsplads frem til Kulturnatten:
"Det er altid en god oplevelse at åbne op for en ellers lukket del af Banedanmark. Vi glæder os til at tage imod gæsterne på Kulturnatten og svare på alle de spørgsmål, der måtte være," siger Martin Aaberg.
 
Ud over at se den storslåede arkitektur indefra, kan du i Trafiktårnet ved Dybbølsbro Station få et sjældent indblik i, hvordan vi styrer togtrafikken på S-banen fra 8. etage i tårnet, og se, hvordan overvågningen via det nye signalsystem foregår. På 9. etage kan du slutte besøget af på tagterrassen og nyde den smukke udsigt over København, hvor der vil være mulighed for at købe et glas bobler eller saft.
 
I vores fjernstyringscentral ved Københavns Hovedbanegård kan du opleve, hvordan vi styrer fjerntrafikken ind og ud af Københavns Hovedbanegård og videre til Kastrup og Helsingør. Her er der mulighed for at komme helt tæt på og få en snak med vores trafikledere. Samtidig kan du nyde det flotte syn af skinner, signaler og tog ved Hovedbanegården.
 
Læs mere om Banedanmarks arrangementer på Kulturnatten 
 
Adresser:
 
Trafiktårn Øst:
Adresse: Carsten Niebuhrs Gade 49
Tidspunkt: klokken 18-22
 
Fjernstyringscentralen på Københavns Hovedbanegård:
Adresse: Carsten Niebuhrs Gade 14
Tidspunkt: klokken 18-22


   
Kontaktinformation
For yderligere informationer kan journalister henvende sig på Banedanmarks pressetelefon 8234 1313