Fortsat tekniske udfordringer med Banedanmarks trafikinformationssystemer

Der vil fredag eftermiddag fortsat være problemer med retvisende information på infoskærme, automatiske højttalerudkald og Rejseplanen vil ikke være fuldt opdateret

Banedanmark har siden torsdag morgen arbejdet intensivt på at løse fejlen, der har udløst et større nedbrud på vores trafikinformationssystemer.

”Status her fredag eftermiddag er, at vi sammen med vores leverandører fortsat arbejder på højtryk med at få det løst. Vores udfordring har været, at vores systemer flere gange siden i går og i dag har fungeret, men kort efter brudt ned igen. Konkret består problemet i, at få vores trafikinformationssystemer til at forbinde til hinanden.  Samtidig er der mange automatiserede processer, der leverer data til vores systemer, hvor vi manuelt har skullet teste systemerne efter om det virker. Og det tager tid,” siger Morten Buur, områdechef i Banedanmark. 

”På nuværende tidspunkt kan vi ikke komme med en prognose for, hvornår vores trafikinformationssystemer er fuldt oppe at køre igen, og vise retvisende information på infoskærme og i Rejseplanen. Vi melder selvfølgelig ud, når der er en prognose for, hvornår det sker.”  

”Det er dybt beklageligt, at man ikke kan regne med den trafikinformation, som vises ude på stationerne rundt om i landet. Vi kan kun opfordre passagererne til at orientere sig i køreplanerne i Rejseplanen. Man skal dog være opmærksom på, at heri fremgår der ikke ændringer. Derfor skal man også spørge togpersonalet”

På S-banen kan man orientere sig via S-togenes destination. 

Togtrafikken fredag eftermiddag kører som planlagt med undtagelse af Kystbanen, hvor der tidligere fredag væltede et træ ned i køreledningen. Banedanmark forventer, at der kan køres efter den normale køreplan omkring kl. 17. 
trafikinformationssystemer.

Journalister kan kontakte Banedanmark presse på tlf: 8234 1313