Banedanmark udskifter defekt sporskifte i Snoghøj i efterårsferien

I efterårsferien udskifter vi et defekt sporskifte i Snoghøj ved Fredericia. Sporskiftet er et af de mest vitale sporskifter i Danmark, fordi det leder togene fra Fyn og Sjælland mod henholdsvis Kolding eller Fredericia.

Sporskiftet har været defekt i en periode, hvor vi har forsøgt at reparere det, men det har vist sig ikke at være muligt, så derfor er det nødvendigt at udskifte hele sporskiftet.

Siden midten af maj har en del af togene mod Esbjerg og Padborg/Sønderborg skullet omkring Fredericia, inden de kunne komme syd eller vestover. Når arbejdet er afsluttet
fjerner vi de forsinkelser, det har givet rejsende til Syd- og Vestjylland.

Grafik, der viser hvor sporskiftet ved Snoghøj ligger

Når vi får udskiftet sporskiftet vender vi tilbage til den normale situation, hvor togene igen kan dreje syd- og vestover, uden at skulle omkring Fredericia. Og det betyder, at vi kan eliminere de forsinkelser, passagererne desværre har måttet leve med i en periode.
 
Togbusser på strækningen
Vi udskifter det defekte sporskifte under en sporspærring fra fredag aften den 12. oktober til og med tirsdag den 16. oktober om formiddagen.

DSB indsætter togbusser i stedet for IC og IC Lyn mellem Middelfart og Fredericia, mens arbejdet står på.

Sporarbejdet har også konsekvenser for lokaltrafikken på Fyn. Fra fredag aften den 12. oktober til og med søndag den 14. oktober er alle regionaltog mellem Odense og Fredericia erstattet af togbusser.

Fra mandag den 15. oktober til og med tirsdag formiddag den 16. oktober er alle regionaltog mellem Ejby og Fredericia erstattet af togbusser.

Planlæg din rejse på Rejseplanen.dk

Yderligere informationer
Journalister kan kontakte Banedanmark presse på telefon 8234 1313