Banedanmark er stormklar

Søndag den 9. februar 2020 varsler DMI stormende kuling med vindstød af orkanstyrke. Banedanmark har oprustet med ekstra beredskab flere steder i landet, så vi er klar til at rykke ud, hvis stormen får træer til at vælte ned på skinnerne.

Når vi bliver ramt af en kraftig storm, er der altid en øget risiko for, at der vælter træer ned på skinnerne eller ned i kørestrømsledningerne på de strækninger, der er elektrificeret. Derfor har vi taget vores forholdsregler. Det betyder, at vi har øget vores beredskab og indkaldt ekstra mandskab, så vi er klar til at rykke hurtigt ud, hvis der skulle opstå behov for det. 

Beredskabet står klar flere steder i landet

Banedanmark følger vejrsituation tæt, og vi har fordelt beredskabet strategisk, så bemandingen er størst de steder i landet, hvor DMI forventer, at stormen rammer hårdest. Beredskabet vil blandt andet være klar til at håndtere og fjerne væltede træer, der vælter ned på skinnerne.

Fakta om beredskabet 

Banedanmark har skinnekørende beredskab (troljeberedskab) klar følgende steder i landet:
- Middelfart/Odense
- Aalborg
- Herning

Banedanmark har bilkørende beredskab klar følgende steder i landet:
Sjælland – 8 medarbejdere med bil (4 hold)
Fyn/Sydjylland – 6 medarbejdere med bil (3 hold)
Nord/Vestjylland – 6 medarbejdere med bil (3 hold)
Hjælpevognsberedskabet – 1 vagthold i bil

Nedsat hastighed på enkelte strækninger

På enkelte korte strækninger i Jylland, hvor der er mange træer og dermed en højere risiko for væltede træer, har Banedanmark besluttet at nedsætte hastigheden til 60 km/t, mens stormen raser. Det gælder for en 5,6 km lang strækning mellem Rønbjerg og Vinderup i Nordvestjylland samt to korte strækninger mellem Ribe og Skærbæk i Sønderjylland. Nedsættelsen af hastigheden på de to strækninger forventes at give en forlænget rejsetid på henholdsvis 4 og 3 minutter. 

Hold dig opdateret på Rejseplanen

Banedanmark opfordrer passagerne til at tjekke Rejseplanen, før de starter deres rejse. Her vil det fremgå, hvis der opstår trafikale ændringer som følge af stormen.