Banedanmark bygger broer om til elektrificeringen af jernbanen

Der skal bygges mange broer om i forbindelse med, at Banedanmark elektrificerer jernbanen mellem Aarhus og Lindholm. På et informationsmøde den 1. oktober vil Banedanmark fortælle om de broer, der skal bygges om i Randers Kommune i 2019 og 2020.

Der skal bygges mange broer om i forbindelse med, at Banedanmark elektrificerer jernbanen mellem Aarhus og Lindholm. På et informationsmøde den 1. oktober vil Banedanmark fortælle om de broer, der skal bygges om i Randers Kommune i 2019 og 2020.

I disse år er Banedanmark i gang med at elektrificere jernbanen mellem Aarhus og Lindholm.

Når banen er klar til eltog, giver det mulighed for kortere rejsetid og mere stabil drift, ligesom eltogene er støjsvage og gør rejsen endnu mere miljørigtig.

 

Kørestrømsanlægget kræver en del plads, og derfor er det de kommende par år nødvendigt at ombygge næsten 50 broer på strækningen og heraf flere i Randers Kommune.

 

Sidste år ombyggede Banedanmark broerne, der fører Parkboulevarden og Viborgvej i Randers over jernbanen, men ombygningen af de kommende broer i 2019 og 2020 er ikke helt i samme størrelsesorden.

 

Der vil dog være tidspunkter, hvor arbejderne kommer til at påvirke såvel vejtrafikken som jernbanen. På informationsmødet vil vi informere om både ombygningerne og om de gener, det kommer til at give.

 

”Med ombygningen af især Viborgvej-broen, er vi kommet rigtig godt i gang med at bygge broerne om, så de passer til det nye kørestrømsanlæg. De broer, vi skal i gang med nu, er mindre, men alligevel får det indflydelse på vejtrafikken. Derfor holder vi også et informationsmøde, så vi kan fortælle nærmere om ombygningerne, om trafikken og om de fordele, elektrificeringen giver,” siger Anders Roll, projektleder i Banedanmark.


Informationsmødet om broarbejderne i Randers Kommune foregår:

1. oktober kl. 16-18.00 i:

Randers FC

Cepheus Park, Thor Loungen

Viborgvej 92, Randers

 

Det skal vi udføre i Randers i 2019 og 2020

For at gøre plads til det nye kørestrømsanlæg er det nødvendigt at bygge broer om og at rive en række af de ældre broer ned og bygge nye eller at udføre sporsænkninger.

 

  • I Randers Kommune skal vi bygge nye broer ved Fjordvang, Svejstrupvej og Ørrildvej 52.
  • Broerne ved Ørrildvej 43, Engvej og Fuglsangsvej skal rives ned.
  • I samme periode udfører vi et mindre sporarbejde nord for Randers Station.

 

 

Yderligere informationer

Du kan læse mere om projektet på Banedanmarks hjemmeside. Her er der også mulighed for at se en liste over de broer, der skal bygges om.

 

Projektet kan også følges på Facebook.

 

For yderligere informationer kan journalister henvende sig på telefon 8234 1313