Banedanmark arbejder fra Valby til Frederikssund i pinsen

I pinsen fortsætter Banedanmark med at forny strækningen mellem Valby og Frederikssund Der er flere og meget forskelligartede arbejder på programmet, når Banedanmark i pinsen runder rækken af forårsarbejder af på Frederikssundsbanen. Mens Banedanmark arbejder, er banen lukket for togtrafik, og der kører togbusser.

"I pinsen arbejder vi flere forskellige steder og med meget forskellige aktiviteter. De fleste er forberedelse til den lange spærring i sommer, hvor vi går i gang med den store ombygning af sporet," siger projektleder Varun Sivapalan fra Banedanmark.

Kørestrøm, magneter og støvsugning
Mellem Valby Langgade og Flintholm fortsætter arbejdet med det nye køreledningsanlæg, der skal have de sidste ophæng sat op. Mellem Frederikssund og Kildedal fortsætter arbejdet med at lægge nye rør til dræning af banen, så den ikke sopper i vand, og så skal der nye og bedre skærmtage op over køreledningerne på Husum Station.

Der foregår også nogle lidt mere specielle ting. Mellem Veksø og Frederikssund kører en maskine rundt med en stærk magnet, der skal samle gammelt jern op fra sporet.

Derudover kører der på hele strækningen en stor "støvsuger" rundt, der suger kabler fri for jord.

"Vi gør det for at finde og sikre kabler, som risikerer at blive klippet over, når vi kommer med de store maskiner til sommer," siger Varun Sivapalan.

Hold dig opdateret på Rejseplanen, som vil være opdateret med ændringerne

Journalister kan kontakte Banedanmark presse på tlf: 8234 1313 
 
 
 
Kontaktinformation
Journalister kan kontakte Banedanmark presse på tlf: 8234 1313