Arbejdet på Frederikssundsbanen fortsætter i Store Bededagsferien

Den står på nye kørestrømsmaster, udlægning af skinner, afvanding og sikring af kabler, når Banedanmark i Store Bededagsferien, fra den 26. april om aftenen til og med den 29. april, fortsætter det omfattende arbejde med at forny S-banen mellem Valby og Frederikssund  "Vi arbejder i begge ender af strækningen - og lidt over det hele," siger projektleder Varun Sivapalan.

Det største enkeltprojekt er opsætningen af 70 nye kørestrømsmaster mellem Valby Langgade og Flintholm Station. De gamle master er tilbage fra 1941 og er nu så slidte, at både master og fundamenter skal udskiftes. 

"Vi lavede fundamenterne i påsken, og nu fortsætter vi så med at sætte masterne op," fortæller Varun Sivapalan. 

Derudover skal der lægges skinner ud langs hele strækningen, som skal bruges, når selve ombygningen af sporet går i gang til sommer. Naboer til banen vil kunne se de 68 km skinner som ankommer som 120 m lange "spaghettier", der bliver lagt langs skinnerne med en stor maskine.

Der bliver også arbejdet med at sikre strækningens kabler, inden banen skal bygges om og ved Frederikssund fornyer Banedanmark banens afvanding med nye rør.  
Strækningen mellem Valby og Frederikssund er spærret for togtrafik i Store bededagsferien, imens Banedanmark arbejder, og DSB indsætter togbusser.   

Hold dig opdateret på Rejseplanen