Projekt ‘Internet i tog’ er ved vejs ende
”Det er en stor udfordring at sikre en stabil mobil- og internetdækning for passagererne i et tog. Ikke alene er de i konstant bevægelse og skifter mellem forskellige radiomaster, men de er også skærmet af togenes metalkonstruktion. Derfor er er vi glade for at være nået i mål med projektet, som er med til at give passagererne en bedre internetdækning, når de sidder i toget,” siger Janus Steen Møller, direktør for Signalsystemer i Banedanmark.
Bedre dækning for passagerer og banens naboer
Mobilnetoperatørerne har opsat antenneudstyr på de nye master. Det vil ikke alene være med til skabe bedre dækning i toget, men også i det lokalområde, hvor den enkelte mast er blevet opsat.
Få mere at vide om Internet i tog.
FAKTA OM 'INTERNET I TOG':
- Projektet ’Internet i Tog’ blev vedtaget tilbage i 2016 som del af Togfonden, hvor der blev reserveret 100 millioner kroner til at sikre god internet- og mobildækning langs hele det statslige jernbanenet.
- Projektet er gennemført i samarbejde med DSB, Arriva, Telenor, Telia, TDC og teleselskabet 3.
- Derudover har kommunerne spillet en væsentlig rolle i projektet.
- Projektet vedrører alle strækninger på fjernbanen og regionalbaner, men ikke privatbaner.
Dét er blevet forbedret:
- Der er blevet opsat 46 nye radiomaster langs jernbanenettet fordelt ud over hele landet.
- Udover at give bedre dækning for passagererne kan de nye master også være med til at forbedre internet- og mobildækningen i det lokalområde, hvor den enkelte mast er blevet opsat.
- I alle DSB’s togvogne er der blevet installeret en såkaldt multi-Wi-Fi-løsning, som gør det muligt for passagererne via togets Wi-Fi at anvende signaler fra forskellige mobilnetoperatører.
- Derudover er der blevet installeret signalforstærkere i DSB’s togvogne. De forstærker signalet ind i toget for den enkelte mobilnetoperatør.
- Det er med til at øge kapaciteten på togets Wi-Fi, da alle passagererne i et tog ikke behøver at benytte det samme signal.
Banedanmarks overvågningssystem fanger dæmningsskred i tidligt stadie ved Funder
Strækningen mellem Engesvang og Silkeborg vil være spærret de næste fire uger. Banedanmark udbedrer et begyndende dæmningsskred efter varsling fra intelligent sensorsystem.
Nu kan du køre med klimavenlige eltog mellem Holbæk og København
DSB's passagerer kan nu sætte sig til rette i eltog, efter at Banedanmark har elektrificeret strækningen mellem Holbæk-Roskilde.
Sådan blev banen bedre i 2024
I begyndelsen af december kunne Banedanmark afslutte det sidste af årets store sporarbejder. Det markerede samtidig afslutningen på et særdeles travlt år på jernbanen, hvor der er blevet fornyet, digitaliseret og elektrificeret i stor stil landet over. Tag med på en rundtur til årets projekter på jernbanen.
Rigsrevisionen offentliggør beretning om Banedanmarks Signalprogram
Rigsrevisionen har i dag offentliggjort en rapport, der omhandler sikkerheden omkring det nye digitale signalsystem.