Plads til alle på banen

Den 12. – 20. august bliver København iklædt alle regnbuens farver i anledning af Copenhagen Pride Week. I Banedanmark støtter vi op om Pride-ugens værdier om mangfoldighed, diversitet og inklusion – retten til at være dig og til forskellighed. 


Der skal være plads til alle i Banedanmark. Det synliggør og fejrer vi i den kommende uge med regnbuens farver. 

”I pride-ugen markerer vi, at Banedanmark støtter op om Copenhagen Pride Weeks budskab om rummelighed, inklusion og menneskerettigheder. Det er en vigtig dagsorden, som vi er opmærksomme og nysgerrige på i det igangværende arbejde for at styrke mangfoldighed og diversitet i Banedanmark,” siger ressourcedirektør i Banedanmark, Anne Hougaard Olesen. 

Vi skal udvide blikket, når vi ansætter nye kolleger

Pride er en mangfoldig menneskerettighedsfestival, som hylder retten til forskellighed. Det er i god tråd med Banedanmarks arbejde for at udvikle en politik for mangfoldighed og diversitet. Selve politikken skal ligge klar ved årets udgang. 

”En del af politik-udviklingen går lige nu på at indsamle data og tale med organisationen, som grundlag for valg af bl.a. indsatsområder. Men parallelt med udviklingsarbejdet rykker vi allerede på flere fronter,” siger Mikkel Kreiner-Møller, Områdechef HR Udvikling & Uddannelse.

Rekruttering er et særligt fokusområde. Her arbejder vi bl.a. med, hvordan Banedanmark kan udvide ansøgerfeltet inden for specifikke arbejdsområder. Der har været gennemført sparringssessioner med Rekruttering om jobopslag og ansættelsesprocesser for at sikre inkluderende sprogbrug og bevidsthed om inklusion i jobsamtaler og i arbejdet med jobprofiler.

”Det handler om at sikre, at vi får blikket på diversitet med og aktivt er bevidste om det. Vi skal sætte spørgsmålstegn ved normen og undgå at gå på autopilot, for så er der en naturlig tendens til både blinde vinkler, eller at vi er forudindtagede,” siger Mikkel Kreiner-Møller. 

Vi bliver klogere sammen

Banedanmark er tiltrådt en række relevante netværk og initiativer, som giver inspiration og sparring med andre organisationer. Heriblandt har Banedanmark taget initiativ til et sparringsforum med DSB og Metroen. 

Internt er diversitetskonsulent, Maria Dockweiler, sparringspartner for organisationen i spørgsmål om diversitet og inklusion. Det er et stort og spændende arbejdsområder, som skal sikre, at alle kan føle sig velkommen i Banedanmark.