Køreplan 2020

Den nye køreplan på fjern- og regionalbanen trådte i kraft den 15. december 2019.

Den nye køreplan på fjern- og regionalbanen trådte i kraft den 15. december 2019.

Vi har lagt køreplanen i samarbejde med togselskaberne og på baggrund af, hvilken trafik togselskaberne ønsker at køre, og den kapacitet på skinnerne, der er til rådighed.

De største ændringer med den nye køreplan: 

  • InterCity-tog til og fra Aalborg kører nu via Køge Nord i stedet for Høje Taastrup og Roskilde. Tog til og fra Nykøbing F stopper også på Køge Nord Station. Det betyder, at der er tog fra Køge Nord hver halve time i begge retninger.
  • Køretiden mellem København og Køge Nord Station er blevet 1-2 minut hurtigere, mens køretiden mellem København og Ringsted er 5 minutter hurtigere end i dag.
  • IC Lyn kører via den nye bane mellem København og Ringsted, men stopper ikke på Køge Nord Station. Rejsetiden til Odense er dermed gjort 5 minutter kortere.
  • EC-togene kører via Køge Nord Station og videre til Hamburg via Storebælt, hvilket giver Odense et direkte tog til Hamburg. EC-togene stopper i Ringsted, Odense og Kolding.
  • Skal du fra Roskilde til Jylland, kører der tog fra Roskilde til Esbjerg: Skal du til Aarhus eller Aalborg fra Roskilde, skal du skifte i Odense. Eller tage med regionaltog til Ringsted og skifte der.
  • Køreplanen er for Kalundborgtogene er blevet optimeret mellem Holbæk og København, her er rejsetiden blevet 4 minutter hurtigere. Til gengæld er der taget et myldretidstog ud af køreplanen og de øvrige myldretidstog får lidt længere rejsetid.
  • Kystbanen har fået en mere robust køreplan for at modvirke at forsinkelse fra Sverige spreder sig til Kystbanen.

For S-tog er køreplanen for 2020 den samme som for 2019.