Kollektiv trafik genoptages i Nordjylland

Fra i dag er det igen muligt at benytte bus, tog og færger i Nordjylland internt imellem de 7 berørte kommuner.

Fra i dag er det igen muligt at benytte bus, tog og færger i Nordjylland internt imellem de 7 berørte kommuner.

Restriktionerne i den kollektive trafik i Nordjylland lempes i dag, på baggrund af en positiv udvikling i smittetallene. Lempelserne betyder, at det igen bliver muligt at tage kollektiv transport mellem de 7 berørte kommuner:  Hjørring, Vesthimmerland, Thisted, Frederikshavn, Jammerbugt, Brønderslev og Læsø.

Lempelserne betyder at togtrafikken kan genoptages i Vendsyssel, mens lempelserne ikke får nogen konsekvenser for Thybanen ml. Thisted og Struer. Status er derfor:

  • Nordjyske Jernbaner kører Togbusser i stedet for togene mellem Aalborg, Hjørring og Frederikshavn i dag. Fra d. 17. november, begynder NJ at køre tog hele vejen fra Aalborg til Hjørring/Frederikshavn.
  • Arriva tog kører mellem Struer og Lyngs og Togbusser mellem Thisted og Ydby. Der er ingen transport mellem Ydby og Lyngs.

Fortsat restriktioner ind og ud af området
Vær opmærksom på at lempelserne kun gælder internt i og mellem de syv kommuner, mens det fortsat ikke være muligt at rejse med kollektiv trafik ud og ind af det område, som de syv kommuner udgør.

Der gælder dog konkrete undtagelser for medarbejdere, der varetager kritiske funktioner, eller hvis man skal til skole eller uddannelsesinstitution med fremmøde.  

Husk at tjekke rejseplanen, inden du tager afsted, eller hold dig opdateret på jernbanevirksomhedernes hjemmesider.