Banedanmarks beredskab i aktion

Banedanmark blev tilkaldt, da en lastbil væltede ned over en personbil. Sammen med andre myndigheder fik Banedanmark ryddet vejen, så trafikken igen kunne passere.

Banedanmark blev tilkaldt, da en lastbil væltede ned over en personbil. Sammen med andre myndigheder fik Banedanmark ryddet vejen, så trafikken igen kunne passere.

Beredskab Banedanmark var i aktion, da en lastbil for nyligt væltede ned over en personbil på Motorring 3 ved Buddinge. Banedanmark ankom derfor til ulykkesstedet med beredskabskøretøjer i form af en beredskabskran og en ledervogn med hydraulikudstyr og en løftekapacitet på 100 tons.

”Vi blev tilkaldt af Beredskab Øst, da indsatsledelsen på stedet fik melding om, at der var fastklemte personer under lastbilen, men da vi ankom til ulykkesstedet, var det heldigvis ikke tilfældet. I stedet blev vi af indsatsledelsen bedt om at assistere med rydning af motorvejen, da der var tale om kritisk infrastruktur. Vi er glade for, at det ikke gik værre i forbindelse med ulykken, end det gjorde, og at vi kunne hjælpe med rydningen i den mest akutte fase efter ulykken,” siger Aksel Christensen, sektionschef hos Beredskab Banedanmark.

Lastbilen, som var væltet, var fyldt med asfalt, og der var derfor tale om et omfattende arbejde med rydning af motorvejen. Da der ikke var nogen fastklemte personer under lastbilen, var det alene nødvendigt at anvende kranen til at løfte lastbilen væk fra vejen, så trafikken igen kunne passere.

For Banedanmark er det en forpligtelse, at stille medarbejderes kompetencer og materiel til rådighed for andre myndigheder i forbindelse med samfundskritiske hændelser. Derfor blev Banedanmark sammen med andre myndigheder tilkaldt, da de råder over et særligt beredskab, som kan anvendes i forbindelse med f.eks. trafikulykker.

Udover Banedanmark var Redning Danmark A/S, Vejdirektoratet og Københavns Vestegns Politi også til stede for at assistere Beredskab Øst i forbindelse med ulykken.

BEREDSKAB BANEDANMARK I AKTION PÅ MOTORVEJEN

Nyt fra Banedanmark