Husk mundbind eller visir i den kollektive trafik

Fra lørdag den 22. august skal alle rejsende over 12 år i den kollektive trafik, færger og taxi bære mundbind eller visir.

Fra lørdag den 22. august skal alle rejsende over 12 år i den kollektive trafik, færger og taxi bære mundbind eller visir. Kravet gælder også ansatte, der har kontakt med passagererne. Det bliver trafikselskabernes opgave at håndhæve reglerne.

Sundhedsstyrelsen anbefaler krav om mundbind i den kollektive transport i hele landet og på alle tider af døgnet. På den baggrund har regeringen besluttet, at alle rejsende over 12 år i den kollektive trafik, færger og taxi skal bære mundbind eller visir fra lørdag d. 22. august. Nogle voksne vil dog af helbredsmæssige årsager kunne være undtaget fra kravet om mundbind eller visir.

Kravet om enten mundbind eller visir gælder også for medarbejderne herunder buschauffører og billetkontrollører, når de er i kontakt med passagererne. Befinder medarbejderne sig i et aflukke, hvor passagerne ikke har adgang, fx i førerrummet på et tog, er der ikke krav om at bære værnemidler.

Gælder også på stationer
Kravet omfatter passagerer i både tog, metro, letbaner og busser samt i flextrafik og gælder også på bus- og togstationer, metrostationer og ved letbanestoppesteder og stationer. Kravet omfatter også passagerer i den private kollektive trafik, herunder privatbaner, fjernbusser, færger og privat taxikørsel

Tak fordi I passer på hinanden.

Læs mere på Transport- og Boligministeriets hjemmeside