Her arbejder vi til sommer

Banedanmark udfører mange anlægsaktiviteter i sommermånederne.

Sommerperioden er traditionelt set den periode, hvor der er færrest passagerer. Derfor er det også i sommermånederne, at Banedanmark udfører mange anlægsaktiviteter for at fremtidssikre den danske jernbane.

I år arbejder vi på S-banen mellem Valby og Frederikssund, på Kystbanen og mellem Langå og Hobro, hvor der er spærret for togtrafik i en periode.

"Vi vil gerne sikre passagererne den bedst mulige drift, så de kan komme frem til tiden. Også i fremtiden. Derfor er det også nødvendigt, at banen vedligeholdes og fornyes fra tid til anden. I år er ingen undtagelse. På Sjælland skal vi i sommerferieperioden udføre to store renoveringer på henholdsvis Frederikssundsbanen og Kystbanen. Gennemgående for strækningerne er, at skinnerne er slidte, og hvis vi ikke udskifter dem, ville vi blive nødt til at sænke hastigheden flere steder til gene for passagererne," siger Steen Neuchs Vedel, anlægsdirektør i Banedanmark.

Også mange andre steder arbejder vi henover sommeren videre på vores store projekter: Elektrificeringen af jernbanen, højhastighedsbanen mellem København og Ringsted, udskiftningen af signalsystemet og opgraderingen af banen til Femern.

Se her, hvor vi arbejder denne sommer - og hvad vi laver.