Banedanmark indfører nærværszoner

Banedanmark indfører nu særlige zoner på perronerne både på både S-banen og fjernbanen. Zonerne, som er malede grønne cirkler på perronen, kan bruges af ventende passagerer, som gerne vil i snak med andre på perronen.

”Det er vores bidrag til at skabe et lidt større nærvær i en verden fuld af travlhed og mobiltelefoner, hvor man lukker sig inde i sin egen verden, i stedet for at engagere sig med sine medmennesker,” fortæller trafikdirektør i Banedanmark Peter Svendsen.

Ved at stille sig i de grønne zoner signalerer man, at man er klar til en snak med sine medpassagerer på perronen.

Forsøg i første omgang

I første omgang indføres de grønne felter på Østerport Station som et forsøg. I Københavns Lufthavn har de haft stor succes med at nudge rygerne til særligt indrettede felter. Hvis nærværszonerne også bliver en succes, vil Banedanmark male grønne zoner på alle perroner i landet.

”Vi vil observere, om zonerne på Østerport bliver benyttet og lave fokusgrupper med passagererne for at høre, hvad de synes om dem. Bliver perronerne benyttet, vil vi udvide antallet af perroner med nærværszoner over hele landet støt og roligt,” siger Peter Svendsen.

Kan udvides til tog og busser

Derudover kan man også forestille sig kyssebænke på perronerne eller særlige kyssesæder i tog og busser.

”Vi har haft en tæt dialog med Arriva og DSB om vores forsøg. De er meget interesserede i at høre om vores erfaringer, for måske er det her kilden til at gøre den kollektive transport endnu bedre og meningsfyldt for folk," slutter Peter Svendsen.