Arbejde med ny ladeinfrastruktur til batteritog sættes i gang

Undersøgelse af ladeinfrastruktur til batteritog mellem Holstebro og Skjern sættes nu i gang.

Som en del af Infrastrukturplan 2035 bliver undersøgelsen af ladeinfrastruktur til batteritog mellem Holstebro og Skjern nu sat i gang.

Togdriften mellem Holstebro og Skjern over Vemb skal fremover være grønnere. 

I sommer blev det nemlig med Infrastrukturplan 2035 politisk besluttet at etablere drift med batteritog mellem Holstebro og Skjern.

Med Infrastrukturplan 2035 er der afsat 100 millioner kroner til at etablere ladeinfrastruktur for strækningen mellem Holstebro og Skjern, så Midtjyske Jernbaners kommende batteritog kan køre på strækningen.

Som det første skal nu igangsættes en nærmere undersøgelse af den nødvendige ladeinfrastruktur, som forventes at være etableret i december 2024.

”I Banedanmark glæder vi os til at stå i spidsen for at undersøge omfanget af ny ladeinfrastruktur, som er nødvendig for drift med batteritog mellem Holstebro og Skjern, så vi også på dette område kan bidrage til grøn omstilling og batteritog på transportområdet. Det er en spændende opgave, som vi ser frem til at påbegynde,” siger Thomas Bruun Jessen, områdechef i Banedanmark.

Midtjyske Jernbaners kommende batteritog skal foruden på strækningen mellem Holstebro og Skjern også køre på Lemvigbanen.

Erfaringerne med batteritog på strækningen mellem Holstebro og Skjern skal danne grundlag for det videre arbejde med udrulning af batteritog på øvrige strækninger.

Som en del af infrastrukturaftalen blev det også besluttet, at staten skal bidrage til at finansiere indkøbet af batteritog, der kan køre på den vestjyske jernbane.

Nyheder fra den grønne bane

Nyheder fra den grønne bane