Bliv kontorelev i Banedanmark

Kom med holdet

Vil du kickstarte din karriere inden for offentlig administration i en stor organisation med masser af muligheder? Så bliv kontorelev i Banedanmark.

Hvis du har mod på en praktisk uddannelse, som giver gode jobmuligheder inden for administration både i og udenfor Banedanmark, så er jobbet uddannelsen som kontorelev i Banedanmark måske noget for dig.

Som kontorelev bliver du uddannet kontorassistent med speciale i offentlig administration. Uddannelsen tager 2 år med start 1. september og afsluttes med en skriftlig fagprøve, der skal forsvares mundtligt.  

Banedanmark er en stor og alsidig arbejdsplads og et elevforløb hos os giver dig mulighed for at afklare hvilket fagområde, der interesserer lige netop dig.

Uddannelsen forløber sig over to år og er delt op i to perioder af hver et års varighed, hvor du får mulighed for at fordybe dig i forskellige fagområder inden for den enkelte afdeling. Det kan f.eks. være i et stort konkret projekt som Signalprogrammet, i området der varetager drift og vedligehold af jernbanen eller i vores HR-afdeling.

Hvordan bliver jeg kontorelev?

For at kunne komme i betragtning som kontorelev skal du have gennemført et adgangsgivende grundforløb på enten gammel eller ny uddannelsesordning.

Hvis du er i tvivl, om du opfylder kravene, så kontakt Niels Brock på brock@brock.dk.

Vi  søger 15-20 kontorelever hvert år. Stillingerne slås op under ledige stillinger.

Uddannelsesforløbet

Uddannelsen som kontorelev veksler mellem praktik- og skoleophold. I din praktik vil du komme i 2 forskellige praktikker (af hver 1 års varighed). Praktik 1 bliver planlagt af Banedanmark og senere har du mulighed for at komme med ønsker til praktik 2. Det kan fx være i Anlæg, HR eller Signalprogrammet.

I løbet af de to år skal du på tre skoleophold samt tage valgfag, hvor der på et af skoleopholdene, er mulighed for at komme på studietur til Bruxelles.

Løn- og ansættelsesvilkår

Som kontorelev i Banedanmark får du en attraktiv arbejdsplads med flekstid og betalt frokostpause.

Du får løn under hele uddannelsen – også under skoleopholdene, hvor Banedanmark betaler for dine bøger.

Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og HK/STAT.

Mød vores kontorelever Sara, Rune og Merljinda

”Jeg kan godt lide, at Banedanmark er et stort sted. Det giver mange kolleger og mulighed for at prøve noget forskelligt som elev. Det første år arbejdede jeg i Divisionssekretariatet. Nu er jeg i Jernbanesikkerhed. Jeg er superglad for det og håber, at der er et job til mig, når jeg er færdig med uddannelsen til sommer,” Litha Lykke, kontorelev i Banedanmark.