Natarbejde i Vordingborg

Rammemaskine rammer Vordingborg i november 2021 som forberedelse til en grøn og klimavenlig jernbane.

Som led i forberedelserne til en grøn og klimavenlig jernbane gennem Vordingborg kommer rammemaskinen forbi den sydsjællandske by i november 2021. Maskinen banker kørestrømsfundamenter ned i jorden langs banen, så vi senere hen kan etablere master og køreledninger. 


Som forberedelse til elektrificering af strækningen mellem Vordingborg og Nykøbing Falster Station er Banedanmark i gang med at ramme fundamenter til kørestrømsmaster i jorden i Vordingborg. Arbejdet udføres i november 2021 og bliver udført om aftenen og natten i tidsrummet fra kl. 19.00 til 06.00. Det er tale om kortvarigt, støjende arbejde som udføres i aften- og nattetimerne.

Som nærmeste nabo til vores arbejde vil du kunne høre støj og mærke vibrationer, når vi banker fundamenterne i jorden, men arbejdet ved det enkelte fundament varer typisk højst 30 minutter. Herefter kører vi videre til næste fundament. 

Vi forventer, at rammemaskinen er færdig i Vordingborg ved udgangen af uge 46 (22. november 2021).

Læs mere om elektrificeringen mellem Vordingborg og Nykøbing Falster Station.

I perioden 13.-17. november udfører vi sideløbende et mindre sporarbejde i Vordingborg. Vi skal blandt andet fjerne to gamle sporskifter og erstatte dem med almindeligt spor.

Som nabo vil du kunne høre støj fra vores maskiner samt ved omlæsning af skærver. Arbejdet bliver udført i tidsrummet fra 8.00-18.00.

Banedanmark beklager eventuelle gener for naboerne.

Yderligere information

Har du spørgsmål i forbindelse med anlægsarbejdet på Ringsted-Femern Banen, kan du skrive til femern@bane.dk. Ved akutte udfordringer uden for almindelig arbejdstid kan du kontakte vores vagttelefon på telefonnr. 9139 9866.

Om Ringsted-Femern Banen

I årene frem mod åbningen af Femern Bælt-forbindelsen opgraderer og moderniserer Banedanmark jernbanen mellem Ringsted og Holeby, så den er klar til den nye trafikkorridor til Tyskland. Opgraderingen af den 120 km lange strækning sikrer, at jernbanen får en større kapacitet i fremtiden og giver samtidig pendlere og passagerer på Sydsjælland og Lolland-Falster en moderne og klimavenlig jernbane.

Læs mere om Ringsted-Femern Banen