Ny station ved Favrholm

Banedanmark og Lokaltog har bygget en ny station syd for Hillerød. Når Favrholm Station åbner for togdrift den 10. december 2023 betyder det et markant løft til togtrafikken mellem København og Nordsjælland. Og med 450 nyetablerede parkeringspladser, overdækket cykelparkering og en ny supercykelsti på vej bliver stationen samtidig en oplagt pendlerstation for borgerne i Hillerød, ny bydel Favrholm og omegn, ligesom stationen vil være til gavn for patienter og personale på det kommende regionshospital; Nyt Hospital Nordsjælland.

Fremtiden
Og det er bare begyndelsen. Som led i den politiske aftale Infrastrukturplan 2035 opgraderer Banedanmark over de kommende år Hillerød Station, så det bliver muligt at forlænge Lokalbanens nordlige linjer fra Helsingør, Gilleleje og Tisvildeleje fra Hillerød til den nye station Favrholm. Udover bedre omstigningsmuligheder til S-togsnettet vil opgraderingen give mulighed for direkte togforbindelser mellem Frederiksværkbanen og de nordlige lokalbaner. Opgraderingen af Hillerød Station forventes færdig i 2027.

Byggeriet
Byggeriet af stationen har været i gang siden april 2022 og er nu afsluttet. Banedanmark og Lokaltog har været bygherrer på Favrholm Station, som ligger tre kilometer syd for Hillerød. Stationen er blevet til i et tæt samarbejde med DSB, Movia, Region Hovedstaden og Hillerød Kommune.

Indvielse
Favrholm Station indvies officielt den 12. december mellem kl. 8.00 og 10.00, hvor transportminister Thomas Danielsen klipper snoren sammen med borgmester i Hillerød Kommune Kirsten Jensen og Regionrådsformand Lars Gaardhøj samt holder taler.

Desuden deltager DSB, Movia og Banedanmark, som sammen vil tage varmt imod alle rejsende fra morgenstunden og byde dem hjerteligt velkommen til deres nye omstigningsstation.

Fakta om Favrholm Station

  • Favrholm Station er første del af opgraderingen af den nordsjællandske togtrafik. De kommende år skal Hillerød Station ombygges, så Lokaltog og S-tog bindes endnu bedre sammen.
  • Den nye station kommer til at betjene en helt ny bydel, Favrholm, samt det nye regionshospital Nyt Hospital Nordsjælland, som forventes at åbne i 2026.
  • Det har taget cirka halvandet år at bygge Favrholm Station, som udover selve stationen består af en stor parkeringsplads, elevatorer og cykelparkering. 
  • På stationen kan passagererne nemt skifte mellem Frederiksværkbanen og S-togslinje A mellem Hillerød og København. 
  • I dagtimerne kører der S-tog hvert 10. minut i begge retninger. Frederiksværkbanen stopper tre gange i timen.
     

Læs mere