Jerne Station

Øst for Esbjerg Station bygger Banedanmark Jerne Station. Stationen åbnede den 13. december 2020. Esbjerg Kommune bygger stationens forplads, som forventes at stå klar i foråret 2021.

Læs mere om den nye pendlerstation i Banedanmarks pressemeddelelse.

Digital indvielse med lokalt bidrag

Transportminister Benny Engelbrecht og Banedanmarks projektleder Trine Albæk indvier Jerne Station. Indvielsen blev på grund af omstændighederne  afholdt digitalt. Unge fra Vindmøllen i Esbjerg har stået for den flotte model af Jerne Station.

Projektlederen takker for samarbejdet

Banedanmarks projektleder, Trine Albæk, takker for samarbejdet i forbindelse med byggeriet af Jerne Station.Ny lokalstation

Jerne Station bliver en lokalstation på Esbjerg Nærbane, der kører mellem Varde, Esbjerg og Ribe, som skal betjenes af de regionale tog i området, med omkring to tog i timen i hver retning.

Den nye station er placeret ved Skolebakken, da det er vurderet at være den mest hensigtsmæssige placering set i forhold til oplandet (antal beboere, arbejdspladser og studiepladser i nærområdet).

Adgang til perronerne etableres fra Skolebakken. På grund af den store niveauforskel mellem vejen og jernbanen, etablereres der elevatorer fra Skolebakken op til perronerne.

Esbjergs borgmester besøger byggepladsen

Kort tid inden åbningen af Jerne Station lagde Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen turen forbi byggepladsen til den længe ventede station. Se, hvordan det gik. 

Fakta om Jerne Station

Byggeår: 2020
Perronlængde: 90 meter (en sydlig og en nordlig perron) 
Perronbredde: 3,35 meter 
Højde over niveau: 3-5 meter over omkringliggende terræn 
Adgangsforhold: Trapper og to elevatorer 
Tages i brug: 13. december 2020 

Unge bygger model af Jerne Station