Vinge Station får trapper, elevatortårne og gangbro

I påsken skal trapper, elevatortårne og Vinge Stations 20 meter lange og 28 tons tunge gangbro løftes på plads. På grund af risiko for spredning af coronavirus, opfordrer Banedanmark nysgerrige tilskuere til at holde sig væk.

Byggeriet af Vinge Station forløber planmæssigt. De to 180 meter lange perroner på begge sider af banen er nu på plads, og det samme er søjlerne, der skal bære de kommende trapper samt gangbroen mellem de to perroner. 

Stationens to perroner bliver forbundet, når den 28 ton tunge og 20 meter lange gangbro løftes på plads torsdag den 9. april 2020. Det tunge og præcise løft udføres med assistance fra en stor kran. Med gangbroen får fremtidens passagerer på Vinge Station en tryg overgang mellem stationens to perroner.

Bliv væk og undgå risiko for coronasmitte 
Selv om det kan være fristende at møde op for at se, når gangbroen bliver løftet på plads, opfordrer Banedanmark til, at man overholder myndighedernes henstilling til at begrænse risikoen for smittespredning af coronavirus. Derfor bør naboer og andre interesserede følge regeringens udmelding om ikke at forsamles mere end 10 personer i det offentlige rum og derfor allerhelst undlade at møde op for at kigge på. 

Tjek Rejseplanen
I påsken er der spærret for togtrafik mellem Ølstykke og Frederikssund, når gangbroen løftes på plads henover banen. Hold dig opdateret på Rejseplanen, før du planlægger din rejse.

Adgangsveje og parkeringspladser på vej
I tilknytning til stationen er Frederikssund Kommune i gang med at etablere adgangsveje samt parkeringsfaciliteter på begge sider af den kommende station.

Læs mere om Vinge Station 
Læs mere om byggeriet af Vinge Station på hjemmesiden www.banedanmark.dk.