Banedanmark fornyer sporet mellem København H og Valby

Arbejdet
Fra 11. maj til 18. juni udfører vi anden etape af fornyelsesarbejdet. I denne periode skal vi udskifte spor 11 og 12 fra København H ud mod Valby. Vi skal skifte skinner, sveller og skærver samt forny sporkassen - det vil sige bunden under sporet. Samtidig udskifter vi blandt andet tre sporskifter på opstillingssporene mellem København H. og Dybbølsbro.

Arbejdet vil i perioder være støjende for naboerne. Vi kører i sporet med skinnekørende arbejdskøretøjer og gravemaskiner. Allerede nu er vi i gang med at køre de nye skinner ud i sporet. Arbejdet med at fjerne det gamle spor kan være støjende, da vi skal skære de gamle skinner op og omlaste nye og gamle materialer. Også når det nye spor, sveller og skærver bliver lagt, vil der være støj fra arbejdet med at omlæsse skærver, udlægge sveller og svejse skinner. Flere steder langs strækningen udfører vi drænarbejde, hvilket betyder, at vi skal grave en del, og at vi kommer tilbage til det samme sted ad flere omgange.

Vi arbejder i døgndrift for at minimere længden af spærringen for togdrift på strækningen. Inden og efter arbejderne i anden etape er udført, kan der være aktiviteter på banen i form af forberedende og afsluttende arbejder.

Trafikken
Togtrafikken vil i perioder være reduceret, og der vil være ændringer på alle S-togslinjer på S-banen fra 11. maj. Tjek rejseplanen.dk for aktuel rejseinformation.