Maratonstøbning afsluttet i Valby

Efter lidt mere end et døgns arbejde kunne Banedanmarks entreprenør Per Aarsleff A/S fredag den 17. november afslutte støbningen af et nyt 130 meter langt brodæk i Valby. 
 
I alt 141 betonleverancer skulle der til for at støbe brodækket til den nye jernbanebro i Valby, der blev støbt i en arbejdsgang mellem torsdag den 16. og fredag den 17. november.

Det krævede 1400 m3 beton at støbe det enorme brodæk, der er en del af den niveaufri udfletning, der skal lede sporene fra Øresundsbanen henover den nye bane mellem København og Ringsted.


Baggrund for den niveaufri udfletning

I forbindelse med byggeriet af den nye bane mellem København og Ringsted over Køge skal der etableres en såkaldt niveaufri udfletning mellem Ny Ellebjerg Station og Vigerslev Alle Station i Valby. En niveaufri udfletning betyder i dette tilfælde en jernbanebro, som Øresundsbanen kan benytte til at passere over de spor, hvor højhastighedsbanen mellem København og Ringsted skal køre. Løsningen kræver etablering af to nye spor og en sporbærende bro vest for stationen.

Mindre ventetid og færre komplikationer

Med den niveaufri udfletning undgår Banedanmark, at der opstår unødig ventetid og komplikationer ved krydsninger mellem den eksisterende Øresundsbane og den nye bane mellem København og Ringsted.

Seneste nyt om Den nye bane

Vi opdaterer løbende vores hjemmeside med seneste nyt om anlægsarbejdet. Her kan du også tilmelde dig vores naboinformationsservice, så du får nyheder på mail. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på kobenhavn-ringsted@bane.dk eller på tlf.: 82 34 05 01.