Ny begynder byggeriet af den nye bane til Aalborg Lufthavn

Byggeriet af den nye bane til Aalborg Lufthavn går nu for alvor i gang. Fra starten af marts 2019 og frem til foråret 2020 bygger Banedanmarks entreprenør broer, dæmninger og sporkasse med skærver på den kommende banestrækning mellem Lindholm Station og Aalborg Lufthavn.

Lufthavnen i Aalborg er den tredjestørste i Danmark, og med den nye bane vil lufthavnen få direkte forbindelser til hovedjernbanenettet via Aalborg og Aarhus. Den ny lufthavnsbane vil blive en attraktiv forbindelse for mange forretnings-, charter- og fritidsrejsende fra en stor del af det nordlige Jylland. 

"Vi forventer, at konstruktioner som broer og jernbanedæmninger vil stå færdige i slutningen af 2019. Herefter går vi i gang med at bygge selve jernbanen, der ventes klar til indvielse ved udgangen af 2020," siger Steen Neuchs Vedel, anlægsdirektør i Banedanmark.

Samtidig vil banen være med til at give et generelt løft til den kollektive trafik i Aalborg-området.

Bro over Lindholm Å

Arbejdet omfatter blandt andet byggeriet af en bro over Lindholm Å, der skal omlægges på en kortere strækning samt en ny vejbro, der skal føre Thistedvej over den nye bane. Særligt ombygningen af Thistedvej har krævet solid planlægning for at minimere de trafikale gener fra arbejdet.

Vi er klar over, at Thistedvej er en vigtig indfaldsvej til Aalborg, så for at kunne opretholde trafikken bygger vi en midlertidig vej ved siden af Thistedvej. På den måde ledes trafikken udenom vores arbejdsområde, mens vi bygger den nye bro over jernbanen.

Nedsat hastighed på Thistedvej

Selv om trafikken opretholdes via den midlertidige omkørselsvej, vil hastigheden være nedsat.

Trafikanter skal derfor væbne sig med tålmodighed og kan forvente kødannelse og dermed længere rejsetid i myldretiden i perioden fra marts og frem til udgangen af 2019, mens vi fører Thistedvej over banen via en ny vejbro.

Facts om den nye bane til Aalborg Lufthavn

- Banen forventes klar ved udgangen af 2020
- Banen bliver cirka 3 km lang
- Ved Aalborg Lufthavn bygger vi en station med en 180 meter lang perron


Tidsplan

- Tidsplan for projektet