Helt ny jernbane på vej til Aalborg Lufthavn

Når man står på togperronen ved Aalborg Lufthavn, ligner det en færdig jernbane med skinner, sveller og skærver. Og det er da også tæt på. Allerede i midten af september begynder det første skinnekørende materiel køre på den nye jernbane, når et hold lokomotivførere skal teste den 3 km lange bane mellem Lindholm og lufthavnen for at lære den nye strækning at kende.  

Styrkelse af den kollektive trafik

Den nye bane til Aalborg Lufthavn indvies i december 2020 i forbindelse med den nye køreplan for 2021. Områdechef Lars Blædel Riemann, Banedanmark siger:  
 

”Den nye lufthavnsbane og de nye dobbeltspor ved Lindholm og Hjørring, giver et betydeligt løft til den kollektive trafik i Nordjylland. Den nye jernbane gør det hurtigt og nemt at komme til og fra Danmarks tredjestørste lufthavn, og de nye dobbeltspor ved Lindholm og Hjørring øger kapaciteten på strækningen til gavn for passagererne”.  

Ny perron i gåafstand til terminal  

Perronen er 180 meter lang og 6,2 meter bred og er blevet flisebelagt i løbet af sommeren. Desuden er der kommet skilte og belysning. Fra perronen er der gåafstand til lufthavnsterminalen og toget bliver dermed et godt alternativ til bilen.  

Opvarmning til indvielsen  

Anders Paarup er en af Banedanmarks byggeledere på projektet, og ham kan du blandt andet møde i nogle små film om lufthavnsbaneprojektet i løbet af sensommeren og efteråret. Filmene bliver lagt ud på Banedanmarks kanaler på de sociale medier for alle med interesse for den nye bane til Aalborg Lufthavn. Følg lufthavnsbanen på Banedanmarks Facebook-side.

Mere om lufthavnsbanen

Her kan du læse mere om den nye bane til Aalborg Lufthavn

Fakta om lufthavnsbanen

  • Længde: 3 km  
  • Vejbro: 1 (Thistedvej føres nu over banen)  
  • Jernbanebro: 1 (over Lindholm Å)  
  • Pris: Knap 300 mio. kr.