Info til pressen

INDVIELSE AF DEN NYE BANE MELLEM KØBENHAVN OG RINGSTED

Den 31. maj 2019 skrives der danmarkshistorie, når Banedanmark indvier Danmarks første højhastighedsjernbane.

H.K.H. Kronprins Frederik indvier Den nye bane København-Ringsted og tager med det første tog på Danmarks nye jernbane. 

Den officielle indvielse af Danmarks nye jernbane finder sted på

Køge Nord Station fredag den 31. maj 2019.

Ved den officielle åbning vil der ud over Hans Kongelige Højhed Kronprinsen blive indbudt omkring 1.000 gæster fra det officielle Danmark samt nøgleinteressenter i forbindelse med byggeriet af Den ny bane København-Ringsted.

Se programmet for indvielsen.

I forbindelse med arrangementet indsættes VIP-tog fra henholdsvis Københavns Hovedbanegård og Ringsted Station, der begge stopper på Køge Nord Station, hvor selve indvielsen vil finde sted. Kronprinsen vil ankomme til indvielsen med toget fra København sammen med gæsterne.

Efter den officielle indvielse vil Køge Kommune sammen med flere lokale virksomheder og interesseorganisationer afholde et åbent folkeligt arrangement. Der vil også blive indsat særtog mellem København og Ringsted kl. 13.40, 14.40 og 15.40.

Pressedækning

Pressen inviteres til at dække åbningen af Den nye bane. Pressen vil have mulighed for at deltage ved den officielle åbning på Køge Nord Station og det efterfølgende arrangement.

Deltagelse kræver tilmelding med navn, stilling og medie seneste torsdag den 27. maj kl. 12.00 til Banedanmarks presseafdeling på presse@banedanmark.dk

Selve indvielsen på Køge Nord Station er åben for presse ved fremvisning af gyldigt pressekort. Såfremt man ønsker at dække hele begivenheden, at få adgang til hele området og mulighed for at tage billeder, når det første tog gennembryder silkebåndet, kronprinsens rundtur og forevisning af banen mv. skal der laves forudgående aftale herom.

Ved særlige ønsker og dækning af dagen laver Banedanmark en særlig gennemgang med medierne efter nærmere aftale.

Tilmelding til åbningen, forespørgsel på interviews samt muligheden for billeder ud over afspærret presseområde og andre særlige ønsker fremsendes til presse@banedanmark.dk

Dronefilm af banen 10 dage inden indvielsen