Ombygning af broen på Aarhus (20832)

Skanderborgvej 1914

Hvorfor?
Banedanmark er gået i gang med de forberedende arbejder til elektrificeringen af jernbanen mellem Fredericia og Aarhus. Det betyder blandt andet, at 34 broer på den 108 km lange strækning skal bygges om, så der bliver plads til det kommende kørestrømsanlæg. Når banen om få år er klar til el-tog, giver det mulighed for kortere rejsetid og mere stabil drift, ligesom togrejsen bliver endnu mere miljørigtig.

Hvad skal vi lave?
I april 2020 gik ombygningen af broen, der fører Skanderborgvej over banen mellem Genvejen og Ravnsbjergvej (Ringvej 2) i Viby J, i gang.

Broen bestod af to broer. Den ene – som bar to af de fire vejbaner – er fra 1914. Den anden – som bar de to øvrige vejbaner – er fra 1962. 
Ingen af broerne havde tilstrækkelig frihøjde under broerne til det kommende kørestrømsanlæg. Den ældste del af broen fra 1914 blev revet ned og erstattes med en ny bro.
Derudover udførte man en sporsænkning under broen.

Anlægsarbejdet på broen blev udført i perioden fra april 2020 og til februar 2021.

Hvad betyder det for dig?
I april 2020 gik vejarbejderne på broen i gang, og fra den 10. april 2020 blev vejtrafikken reduceret til ét spor i hver retning.
Hastigheden blev sat ned til 50 km/t, og der blev oprettet en dobbeltrettet fællessti for gående og cyklister i den ene side af broen.
Vejtrafikken er reduceret i hele anlægsperioden.

    

Billedgalleri

Nyheder fra Fredericia Aarhus